Курсът е предназначен за всеки, който работи с групи деца и възрастни в близост до и във водни басейни.

Програмата има за цел да запознае участниците с опасностите във водна среда, екипировката, методите и начините на спасяване на пострадал. Успоредно с теоретичната част има и много практика, реализиране на акция за спасяване на пострадал. Във връзка с безопасността някои от основните теми са оценка на риска, мениджмънт на риска, превенция на водни инциденти. От друга страна курсът предлага богата палитра от възможности за използване на елемента вода в различни програми с насоченост към ученето чрез преживяване - работа в екип, опознаване на водните басейни с техните флора и фауна; забавна наука - как да си направим собствена пречиствателна станция или стихията на природното бедствие свлачище.

Място на провеждане:  Панчарево./ Язовир Голям Беглик. Спането е на палатки.

Дати: по договаряне

Цена: 330лв. на човек

Цената включва: храна, асистенция на инструктори, екипировка за активностите, за плаването с лодки, за готвенето.

Цената не включва: транспорт, лична екипировка /дебел спален чувал, шалте, лична посуда, гумени ботуши, топли зимни дрехи, възглавница, челник/

Записване: за да се запишете за тази програма, е необходимо да ни изпратите имейл на адрес center_up@abv.bg; да ни се обадите на телефон 0896 834018 и да внесете като капаро 30% от сумата за програмата.

Брой участници: минимален брой участници 10; максимален брой участници - 14