Преживяване на съвременното изкуство

Тази обучителна програма е съвместен продукт на Номадия, сдружение „Център за учене чрез преживяване”, Института по Преживелищна педагогика в Касел/ Германия и Майа Антова-Майото.

 

Какво ни предлага това обучение: Чрез него ще се опитате да си отговорите на въпроса „Какво представлява съвременното визуално изкуство и каква е неговата цел?». Ще имате възможност да се потопите в гледането, разбирането, обяснението и създаването на една художествена творба. Ще получите набор от идеи и споделени материали с практическа приложимост по теми и извън изкуството. Ще разширите собствената си креативност, ще придобиете умения за „разчитане“ на визуалните послания в обществото, в което живеем. Успоредно с това, ще си припомните колко е важно да менажираме дейностите си и да делегираме отговорност и всичко това посредством изкуството.

 

В рамките на семинара участниците освен на теория и на практика ще преминат през следните теми:

  • Кое е съвременно изкуство и каква е неговата роля в съвременния свят.
  • Кратка история на съвременните художествени изразни форми - края на 20 век и началото на 21 век.
  • Основни принципи на УП, като средство за разгръщане и опознаване на индивидуалността, заобикалящата ни среда и обществото.
  • Темата за менажиране и делегирането на отговорност през изкуството.
  • Методи на рефлексия чрез визуално изкуство.

 

Подходящо е за:

 

  • Учители и преподаватели по различни предмети
  • Всеки, който иска да разшири креативността си и уменията за разбиране и преподаване на изкуство
  • Завършилите цялостния курс Инструктор сред природата с надграждащи теоретични аспекти и художествени идеи.

 

Параметри на обучението:

 

Провеждане: присъствено /София

 

Дати: по договаряне

 

Цена: 230.00 лв.  Цената включва: концептуална програма, споделени материали, водещ обучението.   Забележка: Възможно е плащане на вноски!

 

Инструктор : Майа Антова /сертифициран инструктор по методите на Преживелищната педагогика, преподавател по визуални изкуства и научна Доктор на тема „Прилагане на дигиталното рисуване в обучението по визуални изкуства“.

 

Записване: изпратете ни имейл на office@nomadia.bg или ни се обадете на телефон 0895 522 201. При записване се сключва договор и се внася капаро в размер на 30% от сумата. Крайният срок за записване е 15.09.2022г.

 

Група: минимален брой на групата 3 човека. Максимален брой на групата 10 човека.