Рефлексията в ученето чрез преживяване

Обучението „Рефлексията в ученето чрез преживяване“ има за цел да представи различните методи на рефлексия и трансфер в тяхната дълбочина. Успоредно с придобиването на знания и умения, свързани с ориентирана към процесите и групите рефлексия, участниците ще получат богат инструментариум и споделени материали по темата. Обучението е съвместна програма на Номадия, сдружение „Център за учене чрез преживяване“ и Института по преживелищна педагогика в Касел /Германия. Обучението има и онлайн версия.

 

Параметри:

Дати: по договаряне

 

Цена: 205лв. Цената включва: водещ обучението, споделени материали, наем на зала

Първа среща 

Сутрин. Очаквания от обучението. Представяне на основните принципи в ученето чрез преживяване. Активност „Предметите говорят“. 

Представяне на модела, наречен „Прозорецът на Йохари“. Приложението му в професионалния живот, в семейството, в училищното ежедневие.

Следобед. Представяне на две игри, които ще ни помогнат да се задълбочим в методите “Learning by telling” и “Reinforcement in reflection”.

 

Втора среща 

Сутрин. В рамките на този модул ще „изпитаме“ още два метода на рефлексия “Front leading”, “Learning by reflection”.

Следобед. Предстои да се запознаем с още два типа рефлексии, да поговорим за това как да управляваме и менажираме рефлексията, как да провеждаме рефлексия, която е ориентирана към нашата група с нейните нужди тук и сега, да се запознаем с важността на ритуалите и доверието. В края на деня ще направим обща рефлексия от цялото обучение.

 

Цена: 205лв. Цената включва: водещ обучението, споделени материали, наем на зала, обяд втория ден

 

За записване: За да се запишете за нашето обучение, трябва да ни пуснете имейл с Вашите имена и телефон. При записване сключваме договор и се внася капаро в размер на 30% от сумата.

 

Comments are closed.