Онлайн семинар Сити баунд

Тази програма е съвместен продукт на Номадия, сдружение „Център за учене чрез преживяване” и Института по Преживелищна педагогика в Касел /Германия. В рамките на семинара се опитахме да адаптираме формата на Сити баунда или ученето чрез преживяване в града към времето, на което сме съвременници. Зададохме си въпроси като какво и как бихме могли да провеждаме онлайн в града? Възможно ли е въобще този формат да се преструктурира към дигиталния свят? Отговорихме си, като създадохме концепцията за този семинар, защото сме убедени, че адаптацията към промените и готовността за промяна са от ключово значение в настоящето - такова, каквото е.

Семинарът се провежда в рамките на 3 онлайн срещи по 3ч. в периода от 18 до 21 часа. Между първата и втората среща участниците получават задачи за „изпълнение, които се обсъждат следващия път  с цел рефлексия и трансфер на преживяното в ежедневието. Третата среща е замислена да се проведе под формата на личен проект.

В рамките на семинара участниците ще се запознаят със следните теоретични теми, както и с редица игри - упражнения които биха могли да използват със своите ученици, курсисти, обучаеми, екипи:

  • Форматът Сити баунд или възможностите на Ученето чрез преживяване в града
  • Основни принципи на УП в града
  • „Flow“ в УП

Практическите задачи са със следните основни акценти: да са лесно приложими; да са лесни за организиране – в тази връзка избрахме града и собствения квартал /улица като основно пространство; да има адаптирани упражнения за комуникация в новата реалност; да има адаптирани упражнения с движение в новата реалност.

Обучението е много подходящо както за учители по всякакви предмети, така и за тренери, инструктори, социални работници, студенти и всички, които работят с групи хора и имат нужда от нови импулси и идеи в посока неформално учене, учене чрез преживяване, развиване на емоционална интелиентност и други. Обучението е подходящо и за завършилите цялостния курс Инструктор сред природата с надграждащи теоретични аспекти и идеи.

В края на онлайн семинара участниците получават немски сертификат, издаден от партньорите ни от Института по преживелищна педагогика в Касел /Германия / Institut für Erlebnispädagogik (IfEP): cvjm-hochschule.de (cvjm-hochschule.de) и папка със споделени материали.

Ето основните акценти на това обучение:

Провеждане: онлайн

Дати: 14.04.2021; 21.04.2021 и 28.04.2021 /всяка сряда в продължение на 3 седмици

Цена: 230лв.

Цената включва: концептуална програма, споделени материали, немски сертификат, ДДС

Поръчайте и подарете ваучер с това обучение. За допълнителна информация 0896 834018.

Забележка: Възможно е плащане на вноски!

Водещ обучението: Румяна Георгиева /сертифициран инструктор по методите на преживелищната педагогика, лицензиран от  Института по преживелищна педагогика към университета  CVJM /Касел; специалист в Урбанна преживелищна педагогика /Сити баунд и Ориентираност към процесите.

Записване: изпратете ни имейл на office@nomadia.bg или ни се обадете на телефон 0896834018. При записване се сключва договор и се внася капаро в размер на 30% от сумата. Крайният срок за записване е 10.04.2021г.

Група: минимален брой на групата 6 човека. Максимален брой на групата 20 човека.

Comments are closed.