Рефлексията в ученето чрез преживяване

Обучението „Рефлексията в ученето чрез преживяване“ има за цел да представи различните методи на рефлексия и трансфер в тяхната дълбочина. Успоредно с придобиването на знания и умения, свързани с ориентирана към процесите и групите рефлексия, участниците ще получат богат инструментариум и споделени материали по темата. Обучението е съвместна програма на Номадия, сдружение „Център за учене чрез преживяване“ и Института по преживелищна педагогика в Касел /Германия. Обучението има и онлайн версия.

 

Параметри:

ПРОГРАМА

Първа среща /присъствена София или онлайн

Очаквания от обучението.

Представяне на основните принципи в ученето чрез преживяване. Активност „Предметите говорят“.

Втора среща/присъствена София или онлайн

Представяне на модела, наречен „Прозорецът на Йохари“. Приложението му в професионалния живот, в семейството, в училищното ежедневие. Активност „Отражения“.

Трета среща /София

През този ден ще преминем през 4 различни игри – упражнения, с помощта на които ще се запознаем с 4 метода на рефлексия в УП: “Learning by telling”, “Reinforcement in reflection”, “Front leading”, “Learning by reflection”.

Четвърта среща /Железница

Планираме този ден да е кулминацията на нашето обучение. Предстои да се запознаем с още два типа рефлексии, да си сготвим на огън за обяд, да поговорим за това как да управляваме и менажираме рефлексията, как да провеждаме рефлексия, която е ориентирана към нашата група с нейните нужди тук и сега, да се запознаем с важността на ритуалите и доверието. В края на деня ще направим обща рефлексия от цялото обучение.

-        ДАТИ: 12.10.22; 19.10.22, 22.10.22 и 23.10.22г.

-      Онлайн и присъствено

-       Цена. 430лв. Цената включва: водещ обучението, споделени материали, наем на зала, немски сертификат

-        За записване: обадете се на телефон 0896834018 или ни пуснете имейл на адрес center_up@abv.bg

Comments are closed.