Събитие, посветено на пътната безопасност, организирано от фондация „Стефан Стефанов“

На 18 май в парка на град Банкя се проведе събитие, организирано от фондация „Стефан Стефанов“ и ДНК. Събитието беше посветено на пътната безопасност.

Какво е най-впечатляващото за мен и нас? Това е четвъртото събитие от началото на годината, на което сме били и което е организирано от родители, загубили децата си! Родители, които следват мечтите на своите деца. Деца, които са останали някъде по пътищата!

Как така родители, техните организации, граждански организации правят събития за превенция? Не трябва ли това да е основен приоритет на държавата? Отговорът за нас е: и „да“, и „не“. Да, защото сме напълно убедени, че безопасността и превенцията трябва да са приоритет №1 на всяко едно правителство. „Не“, защото докато изхождаме от мисленето, че държавата не ни е свършила това или онова, продължаваме да тъпчем на едно място с убеждението, че нищо не зависи от нас.

Нашето сдружение като лице на инициативата „Пътят на промяната“ сме готови да участваме в подобни събития. Доброволно. За да ги няма. Децата и младежите, загинали на пътя. И за да я има. Нея. Промяната.

Comments are closed.